top of page

כתבתם פוסט? אתם אחראים גם על התגובות. החלטת ביהמ"ש העליון באוסטרליה

"הדומינו הראשון ליפול": CNN משהה דפי פייסבוק באוסטרליה בגלל סיכון לשון הרע מתגובות הקוראים. בית המשפט העליון באוסטרליה קבע החודש כי בעלי אתרים אחראים מבחינה משפטית לתגובות שפורסמו מתחת למאמרים.


רשת CNN בסידני אוסטרליה מסרה כי היא מונעת מאוסטרלים לגשת לדפי הפייסבוק שלה, לאחר שבית משפט קבע כי בעלי אתרים יכולים להיות אחראים על לשון הרע במדורי תגובות ציבוריות וחברת המדיה החברתית סירבה לסייע לה להשבית תגובות שהתפרסמו.


הצעד הופך את CNN, שבבעלות AT&T Inc., לארגון החדשות הגדול הראשון שמשך את נוכחותו בפייסבוק באוסטרליה מאז שבית המשפט העליון קבע החודש כי המו"לים אחראים מבחינה משפטית לתגובות שפורסמו מתחת למאמרים - גם אם המאמרים עצמם היו לא לשון הרע.


פסק הדין גרר תגובות רבות בעצמו כאשר עורכי דין המתמחים בתביעות לשון הרע האשימו את אוסטרליה בכך שאינה עומדת בשינויים הטכנולוגיים וציינה את הניגוד עם ארצות הברית ובריטניה שבהם החוקים מעניקים הגנה במידה רבה למו"לים מכל אחריות לתגובות שפורסמו ברשת במאמרים המתפרסמים.


אוסטרליה בוחנת כעת את חוקי לשון הרע שלה, אך בינתיים ארגוני חדשות עולמיים אחרים, במיוחד אלה שמרגישים שהם יכולים להתקיים בקלות ללא קהל פייסבוק אוסטרלי, עשויים לחקות את המהלך של CNN, אמרו עורכי הדין.


"זהו הדומינו הראשון שנפל", אמר מייקל ברדלי, שותף מנהל של משרד עורכי הדין Marque.


עבור חברות המדיה האוסטרליות, הפסיקה של בית המשפט מוסיפה גם נדבך נוסף של סיבוכים למערכת היחסים שלהם עם פייסבוק, כשם שרבות מהן מתחילות ליהנות מחוק חדש המאלץ את חברות המדיה החברתית לשלם עבור הפצת קישורים לתוכן שלהן.


דף הפייסבוק הראשי של CNN הציג הודעת שגיאה בעת הגישה מאוסטרליה ביום רביעי. ארגון החדשות האמריקאי מסר כי פייסבוק דחתה בקשה לסייע לה ולמוציאים לאור אחרים להשבית תגובות ציבוריות במדינה בעקבות פסק הדין, שהתקבל במהלך תביעת דיבה מתמשכת.


"אנו מאוכזבים מכך שפייסבוק, שוב, לא הצליחה להבטיח שהפלטפורמה שלה היא מקום לעיתונאות אמינה ולדיאלוג פרודוקטיבי סביב אירועים שוטפים בקרב משתמשיה", אמרה דוברת CNN בהודעה.


צפו בתגובת CNN מחודש פברואר עת התחילה המחלוקת בינם לבין פייסבוק אוסטרליה


כמו ברוב העולם, המדיה החברתית היא ערוץ מרכזי להפצת תכנים באוסטרליה וכשני שלישים מאוכלוסייתה המונה 25 מיליון איש נמצאים בפייסבוק. כשליש מהאוסטרלים אמרו שהם השתמשו בפייסבוק כדי לשתף מאמרי חדשות, כך עולה מסקר של אוניברסיטת קנברה שנערך בתחילת 2021.


עורכי דין ממלכתים ופדרלים באוסטרליה מבצעים בימים אלו סקירה נרחבת האם הכללים הקיימים מתאימים לעידן האינטרנט, והאם הכללים מביאים בחשבון אם אדם כלשהוא נפגע ובאיזה אופן הניתן להעריך כתוצאה מתגובות במאמרים או בפוסטים.


קבוצה בתעשייה המייצגת את פייסבוק ופלטפורמות אינטרנט אחרות אמרה כי האחריות בגין לשון הרע צריכה להישאר על "יוצרי" התוכן שכן הם יכולים לפקח ולמחוק תוכן פוגעני ביתר קלות.


מארק ספיקמן, היועץ המשפטי לממשלה של מדינת ניו סאות 'ויילס, שעובד על הביקורת, אמר כי פיתרון שאלת האחריות בפורומים מקוונים נמצא בראש סדר העדיפויות. "השגת האיזון הנכון בכל רפורמה היא קריטית לאיזון בין חופש הביטוי לבין זכותו של אדם להגן על המוניטין שלו", אמר היועץ המשפטי לממשלה באי מייל.


מאט קולינס, עורך דין בנושאי לשון הרע, אמר כי החלטת רשת CNN הראתה את חשיבות התאמת החוק האוסטרלי עם ארצות הברית ובריטניה.


"אוסטרליה היא חריגה מבין הדמוקרטיות המערביות ביחס לנסיבות בהן ארגוני תקשורת וכל משתמש במדיה החברתית יכולים להיות אחראים לתכנים שהם לא כתבו או אישרו בעצמם", אמר.


מקור: סוכנות הידיעות רויטרס

Comments


bottom of page